Oferte de nerefuzat - apartamente cu 2 si 3 camere ieftine in Constanta direct de la dezvoltator - Cartierul Rezidential Tomis Plus Constanta !
Infrumuseteaza-ti terasa apartamentului cu flori-Muscata

Infrumuseteaza-ti terasa apartamentului cu flori-Muscata

 

 

 

Originară din Africa de Sud, muşcata este una dintre cele mai răspândite plante din lume şi împodobeşte aproape orice balcon sau terasă. Chiar dacă nu este o plantă pretenţioasă, are nevoie de unele îngrijiri speciale pentru a înflori permanent şi de câteva trucuri pentru a rezista caniculei.

Cum o plantezi

Dacă ţi-ai cumpărat muşcate gata înflorite, transplantează-le în ghivece spaţioase sau în jardiniere mari, prevăzute cu orificii pentru scurgerea apei. Muşcatele cresc bine atât în pământ de grădină, cât şi în amestec îmbogăţit cu turbă şi cu nisip. Dacă, după câteva săptămâni, rădăcinile ies prin orificiile de drenaj, mută muşcata într-un vas mai mare şi taie tulpinile plantelor bătrâne la jumătate din înălţime, pentru a favoriza apariţia noilor lăstari.

Cum o uzi

Muşcatelor le place lumina directă, dar nu iubesc soarele puternic, aşa că, în zilele caniculare, mută-le la umbră. Vara le poţi uda de trei ori pe săptămână, dar dacă este caniculă, trebuie udate zilnic, seara şi dimineaţa. Cea mai bună apă pentru udat este cea de ploaie. Poţi folosi şi apa de la robinet, dar fiartă şi răcită.

Ce soi alegi

Muşcata obişnuită- (Pelargonium zonale) are tulpină cărnoasă, frunze catifelate în formă de potcoavă, uşor rotunjite pe margini şi flori de diferite culori. E robustă, înfloreşte abundent, mai ales în regiunile de deal şi de munte, unde temperaturile sunt moderate.

Muşcata curgătoare- (Pelargonium peltatum) are lăstari lungi de 50-100 cm, care atârnă în ghirlande cu multe flori. Frunzele sunt asemănătoare cu cele ale iederei, sunt colţuroase şi lucioase. Florile pot fi de felurite culori: albe, roz, roşii, corai, violet.

Muşcata parfumată- (Pelargonium graveolens) este cunoscută în special sub numele de Indruşaim şi e folosită de gospodine pentru a parfuma dulceţurile şi prăjiturile. Frunzele ei au o aromă puternică de lămâie şi mentă, de aceea i se mai spune şi muşcata parfumată.

Sursa: http://www.clickpentrufemei.ro/Muscata-frumoasa-din-balcon_0_7574.html