Oferte de nerefuzat - apartamente cu 2 si 3 camere ieftine in Constanta direct de la dezvoltator - Cartierul Rezidential Tomis Plus Constanta !
Referitor sesizări privind utilități Cartier Tomis Plus

Referitor sesizări privind utilități Cartier Tomis Plus

Către locuitorii cartierului Tomis Plus, referitor sesizări privind utilități

 
 
 

Prin prezenta, societatea TOMIS DEVELOPMENT S.R.L. cu sediul in mun. Constanta, str. Verona nr.2,bl.B, sc.4+5 mezanin, birou 13, Jud. Constanta, avand nr. de inregistrare în Registrul Comerțului J13/608/2003 si CUI RO 15145735, reprezentata prin administrator Daniel Zaif, in calitatea sa de dezvoltator imobiliar, ne cerem scuze pentru disconfortul creat si va aducem la cunostinta situatia de fapt din cadrul Cartierului Tomis Plus, Constanta.

 

Pentru o intelegere exacta a situatiei, va comunicam urmatoarele:

 

• Subscrisa a reusit dupa indelungi eforturi juridice si cheltuieli sustinute exclusiv de investitor să predea efectiv reteaua de apă si canalizare către RAJA S.A. in luna septembrie 2021, si depunem in continuare diligente de predare, respectiv preluare a retelei de energie electrica către E-distributie Dobrogea S.A.

 

• TOMIS DEVELOPMENT S.R.L este proprietarul reţelei de electricitate din incinta Ansamblului Rezidenţial TOMIS PLUS din Constanta de la intrarea în cartier până la PT4, precum şi al punctului de conexiune şi posturilor de transformare situate în Ansamblul Rezidenţial TOMIS PLUS.

 

Precizam ca toate aceste utilitati (sus amintite) au fost autorizate in baza unor proiecte tehnice de retele pe tot cartierul TOMIS PLUS, edificate si receptionate. Astfel exista pe numele subscrisei:

-autorizatie de construire nr. 40 emisa de Primaria Constanta la data de 16.01.2014 (autorizatie construire pentru realizare retele electrice joasa/medie tensiune si iluminat public cartier Tomis Plus) si nota de regularizare nr.77815 emisa de Primaria Constanta la data de 30.05.2014,
-proces verbal de receptie partiala la terminarea lucrarilor de realizare retele electrice joasa/medie tensiune si iluminat cartier Tomis Plus emis de Primaria Constanta la data de 24.06.2014.

 

● intrucat refacturarea energiei electrica nu este domeniul principal de activitate al societatii noastre si nici nu creeaza avantaje dezvoltatorului, subscrisa depune eforturi maxime pentru a asigura standardul de performanta energetica in vigoare pentru rezidentii cartierului Tomis Plus. In acest sens, subscrisa a demarat de foarte mult timp demersurile de predare a retelelor de utilitati in ceea ce priveste perimetrul cartierului TOMIS PLUS , respectiv ne aflam inca in curs de predare cu ENEL un proces anevoios in ceea ce priveste termenul final, intrucat procedura de predare implica o serie de etape, care fiecare in parte implica timp si de aici durata indelungata care creaza clientilor nostri imposibilitatea temporară de a incheia contracte individuale cu furnizorii autorizați.

 

Pentru ca fiecare proprietar sa poata avea contract de furnizare a energiei electrice pe piata concurentiala, trebuie ca reteaua de distributie prin care ajunge energia electrica in imobil sa apartina E-distributie Dobrogea (reteaua nationala), implicit sa aiba punct de consum alocat, fapt care nu se regaseste in teren la acest moment intrucat, in conformitate cu legislatia in vigoare, societatea Tomis Development S.R.L. nu are si nu poate avea calitatea de furnizor si nici de distribuitor de energie (procedura de predare a retelei catre E-distributie Dobrogea – reteaua nationala – fiind in curs de desfasurare, cu un termen de solutionare independent de vointa Tomis Development S.R.L. -proprietarul actual al retelei.)

 

● La acest moment, singurul care poate incheia, contract de furnizare a energiei electrice este doar Tomis Development S.R.L (fapt cunoscut si agreat initial de proprietarii din interiorul cartierului TomisPlus).

 

In acest sens, societatea Tomis Development S.R.L. a negociat si a incheiat un contract de furnizare energie electrică în anul 2016 cu un furnizor eligibil care a putut sa asigure si sa rezerve o cantitate necesara pe intervale orare pentru consumul intregului cartier Tomis Plus, respectiv aproximativ 3.600.000 KWH anual.

 

Dar si asa datorita ultimelor evenimente din domeniul facturarii energiei, respectiv majorarea substantiala a preturilor, respectiv pentru consumuri aproape identice in luna decembrie 2021 comparativ cu luna ianuarie 2021, am achitat o factură de 2,7 ori mai mare pentru întregul consum al cartierului Tomis Plus si din imposibilitatea acordarii de compensare a pretului de catre societatea Tomis Development SRL (acesta neavând calitatea de furnizor) catre consumatorul final, s-a creat o nemultumire in randul proprietarilor de apartamente, nemultumire pe care o intelegem si am incercat sa aplicam toate masurile pe care ni le permite legea.
Cu toate acestea, dupa indelungi negocieri cu furnizorii de energie, am reusit in luna decembrie 2021 ca incepand cu luna ianuarie 2022 sa avem un tarif fix redus.

 

Totodata va comunicam ca subscrisa doreste sa finalizeze aceste proceduri cat mai repede, intrucat pe fondul situatiei economice actuale la nivel national este din ce in ce mai greu de sustinut aceasta cheltuiala, fie cu plata tuturor lucrarilor de mentenanta efectuate la toata reteaua electrica, pierderea tehnologica (cabluri, echipamente, transformatoare, etc.) precum si consumul iluminatului public in cuantum total de aproximativ 250.000 kwh anual (pierderi suportate exclusiv de dezvoltator), cat si cu plata contravalorii facturii de utilitati pe intregul cartier (cheltuiala pe care aceasta si-o recupereaza ulterior, cu intarzieri considerabile de la proprietarii de imobile), ceea ce ar putea determina intrarea societății în imposibilitate de plată cu consecințe grave pentru întregul cartier.

 

Ne pare nespus de rau pentru situatia actuala si va asiguram de întreaga considerație și de faptul că societatea noastră depune toate eforturile necesare în vederea finalizării procedurii de predare a rețelei electrice către distribuitorul zonal.

 
 

Tomis Development SRL

 
 
 
adresa_tomis_development_27012022